söndag 5 december 2010

Julstök och fågelskådning

HEMMA!


Även fast det är mörkt varenda dag när man kommer hem, känns det lite bättre nu när det lyser mysigt i fönstren. Tur att december kommer efter november, eller det beror kanske inte på turen? Hm...



Vi har köpt nån slags ljusgardin som skulle hänga fint i pilen. Men den hängde inte fint, utan trasslade ihop sig så Conny la hela "gardinen" över brunnen. TADA!! Så nu är det så mysigt sååå! Mys i mys!

Vi har julpyntat lite här i stugan:

Juliga burkar med glöggtillbehören i. Till vänster står Connys egengjorda päroncognac (notera päronet inuti flaskan! Det ni!) Till höger har en ängel landat, hon var nog trött?

Trollgubbe som vaktar ytterdörren, hyacint i hemslöjd

I affären stod det RÖD hyacint, tycker du att den är det?

Vi har satt upp ett fågelbord utanför köksfönstret, mycket underhållande! Igår satt vi med näsorna tryckta i rutan medans vi åt frukost och försökte lura ut vilka fåglar vi har som gäster. Vi kom fram till detta.
  • Trädkrypare
  • Talgoxe
  • Blåmes
  • Entita (?)
  • Nötskrika (!)
Nötskrikan är nästan lika stor som en skata, fast mycket tjusigare. Egentligen vill man väl skrämma iväg den eftersom de små stackarna inte har en chans mot den men den är ju så fin.

Jag har börjat måla vårt kakel i köket äntligen! Väldigt smidigt, och resultatet verkar faktiskt bli bra. Det man behöver är en häftgrund som målas på efter att man har tvättat kaklet med målartvätt. På häftgrunden målar man sen med akrylatlackfärg två gånger. Klart!
Så här såg kaklet ut innan:



Ha en trevlig andra advent!

5 kommentarer:

  1. Wow va mysigt ni har det, vi kommer någon dag när vi blivit friska :) Kram johanna, simon och tyra

    SvaraRadera
  2. Ja det vore roligt! Ni är välkomna! Kram!!

    SvaraRadera
  3. frida i värmegårn :-)6 december 2010 kl. 00:29

    Fint ni har de i er lilla stuga :-) kram

    SvaraRadera
  4. vad bra kaklet blev! skitsnyggt! och vad mysigt och juligt ni har fixat till med :)
    kramar jonna

    SvaraRadera
  5. haha jonna, det är ju kaklet INNAN det blev målat, men hör med robert om ni kan använda det kaklet i er kommande bostad! Blir han säkert skitglad! Kram

    Tack Frida! :) Kanske skulle dricka lite glögg nån dag?? Kram

    SvaraRadera